Specialisaties

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor zowel recreatieve sporters als topsporters met acute of chronische blessures en revalidatie na een operatie. 

Kortom; sporters van alle niveaus, die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten en zo spoedig en optimaal mogelijk willen herstellen van letsel en/of blessure, met verlaagde kans op terugkerende klachten en hun sport zo spoedig mogelijk willen hervatten. Sportfysiotherapie is tevens bedoeld voor mensen die na langere periode van verminderde activiteiten (weer) willen gaan sporten.

Waarvoor bezoek je de sportfysiotherapeut?

Fysiotherapie Polderkracht is specialist op het gebied van revalidatie na bijvoorbeeld een voorste kruisband reconstructie, menisectomie of andere orthopedische operatie. Maar ook acute letsels, denk aan een hamstring scheur, enkelverstuiking, of shin splints (mtss) zijn veelvoorkomende klachten waarvoor de sportfysiotherapeut wordt ingezet. Daarnaast heeft de sportfysiotherapeut uitgebreide kennis op het gebied van langdurig aanhoudende (sport)blessures. Maar ook voor informatie ter voorkoming van klachten en preventieve behandelingen ter voorkoming van letsel.

Hoe ziet sportfysiotherapie eruit bij Fysiotherapie Polderkracht?

Allereerst vindt een intakegesprek en screening plaats om een volledig beeld te krijgen van jouw klacht. Op basis van deze bevindingen worden een diagnose en een behandelplan opgesteld. Het doel is de persoonlijke belastbaarheid weer terug te brengen naar het gewenste individuele niveau.

Een sportblessure kan soms lange tijd in beslag nemen. Er wordt veel gevraagd van het geduld van de sporter. Het doel is om gezamenlijk een plan te maken, eventueel in samenspraak met trainers/ coaches, om uiteindelijk zo goed mogelijk te revalideren.

Wij proberen de revalidatie zo leuk mogelijk te maken, door de trainingen gevarieerd en uitdagend te maken. In alle gevallen wordt er snel doorgeschakeld indien het beloop en het herstel afwijken. Middels korte lijntjes met orthopeden en sportartsen, wordt er overleg gepleegd om eventuele vervolgstappen te ondernemen.

Fysiotherapie Polderkracht begeleidt diverse individuele sporters en sportverenigingen zowel in de topsport als in de amateursport bij blessures, trainingsondersteuning en wedstrijdondersteuning.

 

Interesse?

Bij Polderkracht hebben we ruime ervaring op het gebied van sportblessures. Wij helpen je graag met revalideren.

Maak een afspraak