Psychosomatisch fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de relatie tussen jouw lichamelijke klachten en psychische factoren. Het woord “psychosomatisch” verwijst naar de wisselwerking tussen jouw brein (psyche) en lichaam (soma). Deze tak van fysiotherapie is gericht op het begrijpen en behandelen van klachten, waarbij psychische en lichamelijke aspecten elkaar beïnvloeden.

Met welke klachten kan je bij onze psychosomatisch fysiotherapeut terecht?

Ervaar je (onverklaarde) klachten door stress, emotionele spanningen, angst of andere psychische of sociale factoren dan kunnen wij helpen.

Bij fysiotherapie Polderkracht kijken we niet alleen naar jouw fysieke symptomen, maar is er ook aandacht voor de psychologische en sociale aspecten van jouw klachten. We helpen je om inzicht te krijgen in de relatie tussen jouw lichaam, gedachten, emoties, gedrag en sociale omgeving.
We stellen samen met jou een persoonlijk behandelplan op en waarborgen hierbij een veilige omgeving. Deze basis biedt mogelijkheden om jou stapsgewijs uit je gewoontepatroon te krijgen. Een vereiste om jouw klacht te kunnen aanpakken en mooie nieuwe ervaringen op te kunnen doen met je lijf. Van klacht naar (Polder)kracht.

Welke behandelvormen worden gebruikt bij psychosomatische fysiotherapie?

De therapie kan bestaan uit lichaamsgerichte oefeningen, acceptance and commitment therapie, cognitieve gedragstherapie, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en andere (beweeg)interventies die gericht zijn op het herstellen van de balans van jouw belasting en belastbaarheid.

Interesse?

Bij Polderkracht werkt Tom Koole als Psychosomatisch Fysiotherapeut.