ZwangerFit® Fit For 2

ZwangerFit® is een volwaardige zwangerschapscursus die zich onderscheidt van andere cursussen omdat er actief getraind wordt. Onderzoek heeft aangetoond dat preventief trainen van met name de schuine en dwarse buikspieren, de rug- en bekkenbodemspieren bekkenklachten kan voorkomen en verhelpen. Vanaf de 16e week van de zwangerschap kun je meedoen met ZwangerFit®. De cursus wordt gegeven door Lynn de Leij, fysiotherapeute en ZwangerFit® docent NVFB (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg).

Cursusinhoud 

ZwangerFit® bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen. Elke cursist traint op haar eigen niveau. De lesduur is 60 minuten. De actieve lessen (60 minuten) hebben een vaste opbouw. De eerste 45 minuten bestaan uit conditietraining en spierversterkende oefeningen. Daarna is er nog 15 minuten aandacht voor houding, ademhaling en ontspanning waarbij er informatie overdracht plaatsvindt en geoefend wordt  (bekkenbodem, opvangen van weeën en perstechnieken).

Thema’s 

* Lichamelijke verandering tijdens de zwangerschap, bekken en stabiliteit

* De anatomie en functie van de bekkenbodem

* Ontspanning, ademhaling gedurende het verloop van de bevalling, perstechniek (theorie en    praktijk)

* Herstel na de bevalling (algemeen herstel, herstel van bekken- en bekkenbodem)

* Seksualiteit en emotionaliteit

Eens in de 9 weken is er een dubbel lesuur. Een theorie uur over de bevalling met aansluitend een actieve les. Er wordt getraind in groepen van 6- 10 cursisten.

Lestijden 

Woensdag avond: Fit For 2 (zwangeren) 19.00- 20..00

Woensdag avond: Fit for You (na bevalling) 20.00- 21.00

Interesse?

Voor meer informatie kunt u ons bellen (tel: 0527-615251 ) of E-mail met Lynn de Leij.