Specialisaties

Handtherapie

Handtherapie richt zich specifiek op handen en alles wat daar mee te maken heeft. We doen heel veel met onze handen van eten en ons wassen tot muziekinstrumenten bespelen, een computer bedienen en met spullen sjouwen. 

De hand zit zeer complex in elkaar en daarom wordt er handtherapie gegeven. Handtherapie behandelingen zijn beroepsoverstijgend en specialistisch. Bij artrose, na een ongeval, een operatie of bij KANS (voormalig RSI).

De handtherapeuten van Polderkracht helpen je met het maken van een spalk, hulpmiddelvoorziening tot het doornemen van oefeningen of het verwijderen van je hechtingen. Je hoeft dus niet steeds naar verschillende behandelaars. Waar nodig wordt contact opgenomen met een handchirurg of andere verwijzer om tot een goed behandelplan te komen.

Behandeling van de hand
  • Het geven van informatie zodat je begrijpt wat er aan de hand is en hoe je daar invloed op kunt  uitoefenen inclusief leefregels.
  • Fysiotherapeutische technieken zoals mobilisaties, specifieke oefeningen, tapetechnieken.
  • Maken of verkrijgen van de juiste hulpmiddelen: spalk, ADL hulpmiddelen, drukhandschoen, materialen voor littekenbehandeling.
  • Huiswerkprogramma: oefeningen, toepassen van leefregels etc.
Interesse?

Bij Polderkracht hebben we specialistische handtherapeuten. Zij helpen je graag met revalideren.

Maak een afspraak